picture

Oogstdagen bij Landgoed Verhildersum in Leens

Verhildersum

Zaterdag 8 en zondag 9 augustus 2015 hebben 3 leden een poging gedaan om nieuwe leden te werven tijdens de Oogstdagen bij Landgoed Verhildersum in Leens. Helaas geen nieuwe leden maar wel werd goede reclame gemaakt voor de groep en hebben we twee hele gezellige dagen gehad!

In eerste instantie zouden we flaneren van de borg naar de boerderij maar bij aankomst bij de borg bleek dat er een kraam over was en dat wij deze naar eigen inzicht mochten inrichten. De eerste dag viel dat natuurlijk een beetje tegen, maar voor de zondag hebben we extra spulletjes mee kunnen nemen.
Men kon een verguld oorijzer bewonderen en het verschil bekijken met een koperen. Een kanten muts zoals de dames dragen in gewassen vorm en zoals we deze op het oorijzer dragen. Het viel ons op dat er veel toeristen op de Oogstdagen af kwamen, Zuid Beveland, Zuid- en Noord Holland en Utrecht, om een paar delen van Nederland te noemen. Verder hebben we nog een mondje Duits kunnen praten.

Bertha had nog het al-oude spel Knikkers raden meegenomen. Men kon gratis meedoen en dat hebben 223 mensen gedaan! Er waren 8 goede uitslagen en na loting bleek een Mevrouw uit Marum de cadeaubon te hebben gewonnen!